
Fecale incontinentie
Bij fecale incontinentie verliest iemand ongewild stoelgang. Het ontstaat meestal door een combinatie van factoren en de behandeling speelt hier op in.
Bij fecale incontinentie verliest iemand ongewild stoelgang. Het ontstaat meestal door een combinatie van factoren en de behandeling speelt hier op in.
Constipatie kan verschillende oorzaken hebben. Het prikkelbare darmsyndroom is maar één van de mogelijkheden.
Bij functionele reflux heeft iemand typische reflux klachten, maar zonder duidelijke oorzaak. Deze klachten reageren meestal ook niet op klassieke behandelingen.
Het coronavirus is nog steeds heel actueel. Wat hebben we de voorbije maanden bijgeleerd over maag- en darmklachten bij het coronavirus? En kan je ziek worden van besmette stoelgang?
Antidepressiva worden vaak voorgeschreven bij het prikkelbare darmsyndroom. Niet omdat iemand depressief is, maar wel omdat ze op de pijn werken. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat.
Bij dyschezie of bekkenbodemdysfunctie heeft iemand onder andere problemen om de stoelgang vlot te kunnen uitdrijven.
SIBO of bacteriële overgroei in de dunne darm kan klachten geven die sterk lijken op PDS met diarree en bloating. Wat is het en hoe behandel je het?
Uitgebreide samenvatting van een artikel uit Nutrients over de invloed van gefermenteerde voeding op darmen en ziektes.
Boeren is een natuurlijk proces. We spreken dan ook pas van afwijkend of functioneel boeren als je vaak moet boeren en dit een storend effect heeft op je leven.
Deze website is een initiatief van professor dokter Heiko De Schepper en dokter Kathleen Van Malderen van de afdeling gastro-enterologie van het Universitair ziekenhuis Antwerpen en de Universiteit Antwerpen.
© 2019-2022 IBSBelgium · Alle rechten voorbehouden. Onze disclaimer is van toepassing. Klik hier voor meer informatie
Graag op de hoogte blijven van nieuwe artikels of vorderingen rond het thema IBS (prikkelbare darmsyndroom). Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief