
Vacature onderzoeker prikkelbare darmsyndroom
Geen wetenschappelijk onderzoek zonder onderzoekers. De Universiteit Antwerpen heeft een vacature voor een doctoraatsstudent die PDS verder zal helpen uitklaren.
Geen wetenschappelijk onderzoek zonder onderzoekers. De Universiteit Antwerpen heeft een vacature voor een doctoraatsstudent die PDS verder zal helpen uitklaren.
Op onze infodag werd meer uitleg gegeven over de rol van de kinesist in de behandeling van PDS. Welke vormen van kinesitherapie voor PDS bestaan er? Hoe kan een kinesist hierbij helpen?
Op onze infodag werd meer uitleg gegeven over de rol van voeding en de diëtist in de behandeling van PDS. Welke diëten bestaan er? Hoe kan een diëtist hierbij helpen?
Lekkende darmen worden vaak vermeld bij PDS, maar wat is dit nu precies? Spelen lekkende darmen echt een rol of is dit een fabel?
Ebastine wordt typisch gebruikt bij allergieën, maar ook bij PDS kan het beterschap bieden. Hoe werkt dit nu precies?
Ademtesten worden vaak gebruikt in de oppuntstelling van PDS. Welke ademtesten bestaan er? Wat zijn de voordelen? Wat zijn de nadelen?
Op onze infodag werd een overzicht gegeven van de recente ontwikkelingen in het wetenschappelijk onderzoek over PDS. Wat weten we? Wat brengt de toekomst?
Pepermunt wordt al honderden jaren gebruikt voor allerlei kwalen. Maar hoe werkt het precies en wat is de rol bij PDS?
In samenwerking met FWO Vlaanderen nam dr. Kathleen Van Malderen een wetenschapssprookje in de vorm van een podcast op over PDS.
Deze website is een initiatief van professor dokter Heiko De Schepper en dokter Kathleen Van Malderen van de afdeling gastro-enterologie van het Universitair ziekenhuis Antwerpen en de Universiteit Antwerpen.
© 2019-2022 IBSBelgium · Alle rechten voorbehouden. Onze disclaimer is van toepassing. Klik hier voor meer informatie
Graag op de hoogte blijven van nieuwe artikels of vorderingen rond het thema IBS (prikkelbare darmsyndroom). Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief