Wat is de rol van hypnose?

Wat is hypnose?

Hypnose is een verandering in bewustzijn waarbij iemand enerzijds meer gefocust is en anderzijds minder bewust is van de omgeving. Dit maakt dat iemand in hypnose of trance vatbaarder is voor suggesties.

Wat is de rol van hypnose bij PDS?

Hypnose wordt in verschillende landen reeds frequent gebruikt voor de behandeling van PDS. Het werkt in op de wisselwerking tussen onze hersenen en darmen waardoor het een positief effect heeft op pijn. Het is een waardevolle aanvulling op de klassieke behandelingen met medicatie.

Hoe werkt hypnose bij PDS?

Bij PDS zien we een verstoring van de pijnverwerking in de zenuwen en hersenen. Studies tonen aan dat hypnose een positief effect heeft op deze verstoorde werking. Hiernaast zien we dat hypnose een positief effect kan hebben op het autonome zenuwstelsel, levenskwaliteit en de ernst van de symptomen.

Wat zijn de voordelen van hypnose?

De voordelen van hypnose zijn dat het geen nevenwerkingen heeft zoals klassieke medicatie en dat de effecten aanhouden ook nadat de therapie is afgelopen.

Wat zijn de nadelen van hypnose?

De nadelen zijn enerzijds dat je een gespecialiseerde hypnotherapeut nodig hebt en anderzijds de kostprijs aangezien dit voorlopig niet wordt terugbetaald.

Waar kan je gespecialiseerde hypnotherapeuten vinden?

Voor een goed resultaat is het belangrijk een hypnotherapeut te vinden met een erkende opleiding en ervaring in maag- en darmklachten. Op de website van de Vlaamse hypnotherapeuten kan u deze terugvinden.

Meer artikels

Infodag

De inschrijvingen voor onze infodag zijn volzet. Je kan je wel nog inschrijven op de reservelijst om op de hoogte te blijven.