Vacature onderzoeker prikkelbare darmsyndroom

Picture of Kathleen Van Malderen
Kathleen Van Malderen
Samenvatting
Geen wetenschappelijk onderzoek zonder onderzoekers. De Universiteit Antwerpen heeft een vacature voor een doctoraatsstudent die PDS verder zal helpen uitklaren.
Inhoud

Vacature

Geen wetenschappelijk onderzoek zonder gemotiveerde onderzoekers. De Universiteit Antwerpen heeft momenteel een vacature open staan voor een doctoraatsstudent die zich de komende jaren verder zal verdiepen in het prikkelbare darmsyndroom. 

Soliciteren kan tot en met 8 augustus. Klik hier voor meer informatie of om je sollicitatie in te dienen.

Functie

 • Je werkt actief aan de voorbereiding en verdediging van een doctoraal proefschrift in het domein gastro-enterologie. Je onderzoekt de rol van mestcel activatie in de pathofysiologie van het prikkelbare darmsyndroom, met specifieke focus op MRGPR-receptoren. In een eerste translationeel luik ga je de functionele rol van MRGPR-receptoren na met behulp van mestcelculturen en organoïden vertrekkend van humane colonbiopten. In een tweede luik bestudeer je colon sensorische zenuwactiviteit en pijngewaarwording in een knockout muismodel. Je gebruikt verschillende onderzoekstechnieken zoals celcultuurexperimenten, immunohistochemie, RT-PCR, ELISA, flowcytometrie en elektrofysiologie.
 • Je publiceert wetenschappelijke artikelen die verband houden met het onderzoeksproject.
 • Je neemt een beperkt pakket van onderwijs- en onderzoeksondersteunende taken op binnen de vakgroep Translationele Wetenschappen in Immunologie en Inflammatie en voor het Laboratorium voor Experimentele Geneeskunde en Pediatrie (Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen). Je hebt patiëntencontact op de afdeling Gastro-enterologie van het UZA.

Profiel

 • Je bent in het bezit van een Masterdiploma in de Geneeskunde, Farmaceutische Wetenschappen, Biomedische Wetenschappen, Diergeneeskunde of Bio-ingenieur, of je behaalt dit diploma uiterlijk op het moment van aanstelling.
 • Je kan uitstekende studieresultaten voorleggen.
 • Buitenlandse onderzoekers worden aangemoedigd zich kandidaat te stellen.
 • Je onderwijscompetenties sluiten aan bij de onderwijsvisie van de Universiteit Antwerpen.
 • Je onderzoekskwaliteiten sluiten aan bij het facultaire en universitaire onderzoeksbeleid.
 • Je gaat kwaliteitsgericht, integer, creatief en samenwerkingsgericht te werk.
 • Je hebt een uitgesproken interesse in fundamenteel wetenschappelijk onderzoek met een klinische relevantie.
 • Je erkent het belang van ethisch werken en hebt bij voorkeur een opleiding tot proefdierleider (Felasa C) verworven of bent bereid dit diploma te behalen.

Bedankt

Graag op de hoogte blijven van nieuwe artikels of vorderingen rond het thema IBS (prikkelbare darmsyndroom). Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief

Logo IBS Belgium zonder achtergrond