Infodag prikkelbare darmsyndroom - 2023

Op 28 januari 2023 organiseren we voor de tweede keer een infodag voor iedereen met interesse in het prikkelbare darmsyndroom. 

Heb je zelf een prangende vraag waarop je graag een antwoord zou hebben? Hier kan je zelf een vraag insturen.

Benieuwd naar wat er allemaal aan bod zal komen? Bekijk hier wat er op het programma staat. 

Wil je graag weten welke experts een presentatie zullen geven? Deze personen komen allemaal spreken.

De inschrijvingen zullen openen in de loop van december 2022. Wil je graag op de hoogte blijven en een bericht ontvangen wanneer de inschrijvingen openen? Meld je dan hieronder aan. 

IBSBelgium Logo Infodag 2023
Dagen
Uren
Minuten

Blijf op de hoogte

Praktisch

Wanneer: zaterdag 28 januari 2023

Waar: Universitair ziekenhuis Antwerpen

Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht. De inschrijvingen zullen één maand voor de infodag openen. 

Programma

Wat kan je verwachten?

Algemeen

Om de dag te starten geven we graag wat algemene informatie over het prikkelbare darmsyndroom (PDS). Wat is PDS nu precies? Wat is de oorzaak van PDS? Welke klachten kan je ervaren? Welke behandelingen bestaan er?

Nieuwe ontwikkelingen

Er worden continu nieuwe wetenschappelijke studies gepubliceerd. We geven graag een overzicht van enkele belangrijke ontwikkelingen in onze kennis over PDS en de behandeling.

Voeding

Voeding speelt een belangrijke rol bij PDS. Iedereen ervaart wel eens klachten bij bepaalde voedingsproducten. Maar hoe werkt dit nu en hoe kan een diëtist helpen om klachten te verminderen?

Kinesitherapie

Wist je dat ook kinesitherapie een rol kan spelen in de behandeling van PDS? Eén van de meest gebruikte vormen is bekkenbodem-kinesitherapie. Hoe gaat dit in zijn werk en voor wie is deze behandeling geschikt?

Psychologie

Ook psychologen kunnen een rol spelen in de behandeling van het prikkelbare darmsyndroom. Welke therapieën zijn er beschikbaar? Hoe gaat dit in zijn werk? Is iedereen geholpen met psychotherapie?

Lopende studies

De enige manier om meer te weten te komen over PDS is door wetenschappelijk onderzoek uit te voeren. In Vlaanderen lopen er verschillende studies waar je aan kan deelnemen.

Sprekers

Wie kan je verwachten?

Michael Ternoot

Michael Ternoot is werkzaam als diëtist in het UZA. Hier ziet hij onder andere patiënten met het prikkelbare darmsyndroom.

Joëlle Roenen

Joëlle Roenen is een kinesitherapeute en werkt in het UZA. Zij heeft een bijzondere specialisatie in bekkenbodemkinesitherapie.

Wordt vervolgd

Hou de website in de gaten om meer te weten te komen over onze andere sprekers.

Heb je een vraag die je zeker aan bod wilt zien komen? Schrijf ze dan hieronder neer en stuur ze ons door. We zullen deze vragen verzamelen en doorgeven aan onze sprekers.

Question

Bedankt

Graag op de hoogte blijven van nieuwe artikels of vorderingen rond het thema IBS (prikkelbare darmsyndroom). Schrijf je dan hier in op de nieuwsbrief

Logo IBS Belgium zonder achtergrond