Infodag prikkelbare darmsyndroom

Zaterdag 16 oktober organiseren we vanuit IBS Belgium voor de eerste keer een informatiedag voor patiënten, vrienden, familie en iedereen die geïnteresseerd is in het prikkelbare darmsyndroom.

Hou deze pagina de komende weken in de gaten om meer te weten te komen over het programma en onze sprekers.

Dagen
Uren
Minuten

Blijf op de hoogte

InfodagLogo

Programma

Wat kan je verwachten?

Algemeen

Om de dag te starten geven we graag wat algemene informatie over het prikkelbare darmsyndroom (PDS). Wat is PDS nu precies? Wat is de oorzaak van PDS? Welke klachten kan je ervaren? Welke behandelingen bestaan er?

Nieuwe ontwikkelingen

Er worden continu nieuwe wetenschappelijke studies gepubliceerd. We geven graag een overzicht van enkele belangrijke ontwikkelingen in onze kennis over PDS en de behandeling.

Voeding

Voeding speelt een belangrijke rol bij PDS. Iedereen ervaart wel eens klachten bij bepaalde voedingsproducten. Maar hoe werkt dit nu en hoe kan een diëtist helpen om klachten te verminderen?

Kinesitherapie

Wist je dat ook kinesitherapie een rol kan spelen in de behandeling van PDS? Eén van de meest gebruikte vormen is bekkenbodem-kinesitherapie. Hoe gaat dit in zijn werk en voor wie is deze behandeling geschikt?

Psychologie

Ook psychologen kunnen een rol spelen in de behandeling van het prikkelbare darmsyndroom. Welke therapieën zijn er beschikbaar? Hoe gaat dit in zijn werk? Is iedereen geholpen met psychotherapie?

Lopende studies

De enige manier om meer te weten te komen over PDS is door wetenschappelijk onderzoek uit te voeren. In Vlaanderen lopen er verschillende studies waar je aan kan deelnemen.

Sprekers

Wie kan je verwachten?

Michael Ternoot

Michael Ternoot is werkzaam als diëtist in het Universitair ziekenhuis Antwerpen. Hier ziet hij onder andere patiënten met het prikkelbare darmsyndroom.

Wordt vervolgd

Hou de website in de gaten om meer te weten te komen over onze andere sprekers.

Wordt vervolgd

Hou de website in de gaten om meer te weten te komen over onze andere sprekers.

Zelf een vraag voor de infodag?

Heb je zelf een vraag die je graag aan bod ziet komen tijdens de infodag? Vul ze dan hieronder in.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 16 oktober

Waar: Universitair ziekenhuis Antwerpen

Inschrijvingen zullen openen in de maand september.

Infodag

Deelnemen aan onze infodag is gratis, maar omwille van COVID-19 vragen we wel om in te schrijven. Indien de inschrijvingen volzet zijn zal je op een reservelijst terecht komen.

Kan je toch niet komen of ben je ziek? Laat dit dan op tijd weten zodat andere personen de kans krijgen om te komen.

Vul het formulier hieronder in om je in te schrijven voor onze infodag op 16 oktober. Laat weten met hoeveel personen je zal langs komen zodat we lunch kunnen voorzien.